De opbouw van het re-integratietraject bij Pause to Play kent 3 fasen en start altijd met een vrijblijvende, kosteloze kennismaking.
Bij aanvang van het re-integratietraject spelen soms onprettige ervaringen mee. Teruggaan naar het werk dat je misschien al jaren met veel plezier uitgevoerd hebt, kan niet meer, of het is uiterst onzeker of dat nog kan.
Jouw mogelijke onzekerheid, vertwijfeling en verdriet kunnen aandacht nodig hebben voordat je verder kunt. In dit traject is daar alle ruimte voor. Kort gezegd: je wordt in deze fase gecoacht op belemmeringen die werkhervatting in de weg kunnen staan.
Wil je effectief kunnen solliciteren en netwerken, dan is het van belang te weten wat je wilt, waar je goed in bent én wat mogelijk is.
Zelfonderzoek maakt een belangrijk deel uit het re-integratietraject. Vaak maakt een zeer uitgebreid assessment deel uit van dit zelfonderzoek. Er komen vragen aan de orde als: wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik? Wat zijn mijn sterke punten en waar liggen mijn mogelijke valkuilen?
Als resultaat heb je een heldere doelstelling: een omschrijving van je volgende loopbaanstap, je motivatie hiervoor en waarom je geschikt bent om juist dat werk te doen. Deze doelstelling leer je ook vanuit gemak te presenteren in je omgeving.
In deze fase toets jij jouw eigen doelstelling in de omgeving. Veel mensen die in een re-integratietraject (1e of 2e spoor) terechtkomen, hebben al jaren niet meer gesolliciteerd. Daar gaan we aan werken. Je neemt jouw cv onder de loep en past ‘m waar nodig aan.
Ook het schrijven van sollicitatiebrieven en het oefenen van sollicitatiegesprekken komt in ons re-integratietraject aan bod. Daarnaast bieden we ondersteuning bij het inzetten van social media, zoals LinkedIn.
Aan het eind van het gehele traject, dat veelal tussen de 6 en 12 maanden duurt, is de kans groot dat je weer aan de slag bent!
Benieuwd hoe we jou kunnen begeleiden in een re-integratietraject? Meld je dan aan voor een gratis kennismakingsgesprek.