Ebook

Gratis ebook bijna doodervaring

GRATIS EBOOK
Wil je meer vervulling en zingeving ervaren?


Download mijn Gratis E-BOOK.
Hierin deel ik met je hoe ik middels een bijna-doodervaring
de 3 basisbeginselen voor leven vanuit zingeving ontdekte.

Dit gratis Ebook met de 3 basisbeginselen voor leven in zingeving is voor jou wanneer je op zoek bent naar meer vervulling en betekenis in je leven.

Ik deel mijn persoonlijke verhaal over mijn bijna-doodervaring toen ik op vijftienjarige leeftijd plotseling stierf tijdens een bootongeluk. Ook deel ik met je hoe ik in de achttien jaren erna, met vallen en opstaan leerde integreren wat ik toen in zag.

JIJ STELT JEZELF GROTERE VRAGEN

Je hebt een grotere visie op het leven en je werk dan de meesten om je heen.

Anderen zien jou als daadkrachtig en je hebt al successen behaald. De buitenwereld bewondert jou om wat je hebt bereikt. Maar jij voelt je best eenzaam.

Vaak mis je mensen om je heen die met dezelfde vragen rondlopen als jij. Vragen als: waarom ben ik hier? Wat is de betekenis van mijn leven en wat heb ik hier te doen? En het knaagt al een tijdje. Je twijfelt of jouw baan werkelijke toegevoegde waarde heeft. Je vindt het idee dat je vervangbaar bent best confronterend. Het lijkt alsof je niet helemaal jóuw leven leeft. Maar krachtige keuzes maken die bij je passen vind je lastig. Diep van binnen voel je dat het anders wilt doen of iets anders.

Iets met meer impact. Iets van betekenis. 

Waar je jarenlang on fire was door kansen en doorgroeimogelijkheden, voel je je nu vaak verveeld en leeg. Wanneer er een nieuwe kans voorbij komt maak je lijstjes met voors-en tegens. En ook al is de lijst met plussen veel langer dan die met minnen, het rijmt niet met je gevoel. Toch maak je maar een keuze, wat een andere basis om beslissingen op te nemen heb je niet. 

betekenisvol werk

Herken jij…

 • Je vindt dat je eigenlijk niet mag klagen. Ergens schaam je je voor de onrust en ontevredenheid die je voelt. Want: je hebt toch alles?
 • Het lijkt alsof jij groter droomt dan je omgeving. Alsof je meer kansen ziet. En ondanks dat de omgeving je soms terugroept, heb je een brandend intern vuurtje.
 • In relaties tot anderen mis je soms diepgang. Een gevoel van verbinding of het delen van een grotere visie.
 • Geregeld loop je tegen muren aan in deze maatschappij. Alsof je verder kunt kijken dan mainstream.
 • Ratio en gevoel zijn het niet altijd eens. Ze lijken twee verschillende routes te willen bewandelen. Het is lastig om ze met elkaar in balans te brengen.

DUS BEN JE MAAR MEEGEGAAN MET DE STROOM

Met de stroom van de maatschappij. Met de verwachtingen vanuit je familiesysteem, de mensen om je heen, de organisatie of zelfs je functieprofiel. Soms voelt het alsof jij je als ‘rondje in het vierkantje’ moet wringen.

En: je vraagt je af waarom anderen de kansen niet zien die jij ziet? 

Op momenten voel je ineens de kracht en ga je doen wat anders is dan anders, heel voorzichtig. Maar dan slaat de twijfel toe. Onzekerheid of je wel zo groot mag denken. Of het voor jouw is weggelegd, of het realistisch is. Of je het wel kunt? Of je omgeving ‘roept’ je terug. En omdat je niet altijd begrepen en gesteund voelt doe je al snel weer wat je altijd deed. 

Maar je krijgt zelf ook geen vat op je gevoelens maar je voelt wél dat je hier iets komt brengen, iets dat van waarde is. Maar je weet niet wat het precies is. Of hoe, of waar te beginnen. Jij weet dat het niet alleen geld is dat je werkelijke rijkdom brengt. Je verlangt naar innerlijke rust en voldoening.

Ik hoor je. Ik ken dat gevoel. Het is tijd om de regie terug te pakken. Want inderdaad, jij komt grote impact maken. Het is tijd om daar volledig voor te gaan staan.

Je kunt het niet bij iedereen kwijt. Maar je wilt weten waarom je hier bent.

GRATIS E-BOOK

Ebook: De 3 basisbeginselen voor leven in zingeving.

Ontdek nu direct de drie fundamentele basisbeginselen voor een leven in zingeving. Ik vertel je erover middels de inzichten die ik kreeg tijdens een bijna-doodervaring in mijn ebook. Doodgaan leerde mij vooral hoé te leven.
Download hier jouw gratis E-book.

“The two most important days in your life are the day you were born, and the day you found out why.” – Mark Twain

HET IS TIJD OM REGIE TE PAKKEN

Ik geloof dat iedereen unieke missie heeft. Een combinatie van onze drijfveren, talenten en visie. Tegelijk is het aan ons om erop af te stemmen. Het is een bewuste keuze die we mogen maken. We hebben 100% vrije keuze of we in lijn met ons meest authentieke zelf en onze missie willen leven.

Je bent net zo vrij om het knagende gevoel te negeren en door te gaan op dezelfde voet. Waarbij je consessies doet in je gevoel van tevredenheid en vervulling.

Een betekenisvol (werk)leven is voor iedereen weggelegd.

We zitten in een enorme transitie momenteel en het is nu meer dan ooit het moment om jouw unieke kwaliteiten, verhaal en persoonlijkheid te delen met de wereld.

In de eerste plaats omdat je de wereld een beetje mooier wilt maken en in de tweede plaats om voor jezelf de mentale helderheid en emotionele rust wilt te creëren waar je zo naar verlangt.

Daarom is dit naast een stukje tekst op mijn website ook vooral een uitnodiging. Een uitnodiging aan jou om te luisteren naar de roep binnenin jezelf om jouw verlangens en behoeften serieus te gaan nemen. Om keuzes te maken die echt bij je passen. Om te gaan leven waarvoor je gekomen bent. Zowel privé als professioneel.

Weet dat je nodig bent.

NOG EVEN VOORSTELLEN

Hi, ik ben Dominique!

Mijn naam is Dominique van Wingerden. Het is mijn roeping om jou te begeleiden in het afstemmen op jouw unieke missie én hier praktisch vorm aan te gaan geven.

Toen ik in ’88 geboren werd in een nuchter slagers-gezin, had ik niet gedacht dat ik ooit anderen zou helpen afstemmen op hun purpose. Ik was het kind dat altijd de diepere ‘waarom’ vragen stelde, maar daar nooit vervullend antwoord op kreeg.

Totdat ik op mijn vijftiende tijdens een bootongeluk plotseling stierf. In één helder ogenblik kreeg ik inzicht in de betekenis van het leven. Het was ineens duidelijk wie ik was en wat ik hier te doen had.

Toch was mijn eigen pad hierna, verre van gemakkelijk. Een burn-out na het stoppen met mijn PhD en zelfs nog een tweede keer ‘aan de poort’ na de bevalling van mijn dochter achttien jaar later, waren er nog nodig om me te helpen integreren wat ik toen inzag.

Doodgaan gaf me diepgaand inzicht in de betekenis van het leven. Het leerde me veel over mezelf, maar het leerde me vooral hoé te leven. De jaren na mijn bijna-doodervaring stonden volledig in het teken van mijn eigen bewustwordingsproces. Zowel op persoonlijk als professioneel gebied, lag mijn focus op het leren toepassen van die inzichten.

Sinds 2015 ben ik full-time werkzaam als counselor in mijn praktijk. Waarin ik ook anderen begeleid in hun herinner -en helingsproces. Het vervuld mij diep om anderen te mogen begeleiden in het afstemmen op hun missie en te kiezen voor een leven waarvoor zij hier gekomen zijn.

WAT ANDEREN ZEGGEN:

 • Nicole Versteegh – Kinder HSP coach i.o.

  Laat ik beginnen met hoe dankbaar ik ben dat Dominique in mijn leven is gekomen. En, toeval bestaat niet;-). Bij haar voel ik mij veilig, vertrouwd, gehoord en gezien. Dominique is iemand die echt invoelt wat jij op dat moment nodig hebt en daar ruimte aan geeft. Wat ik zo fijn vind aan haar is… Lees meer >


 • Ryan – Piloot i.o.

  Het Ken Jezelf programma van Dominique is voor mij heel waardevol geweest. Tijdens de eerste telefonische kennismaking merkte ik al dat we een goede klik hadden. Dominique is een erg prettige en professionele coach die je helpt en aanmoedigt om je innerlijk kompas te volgen. Na elke sessie kun je zelf aan de slag met… Lees meer >


 • Miguel Petris – Academic researcher

  Dominique is a wonderful coach. Her warm, wise and nuanced guidance helped me rediscover what makes me really tick as a person while also having fun with the process! I look forward to the new programs and projects she is working on – I wouldn’t hesitate coming back to Pause to Play to work on… Lees meer >


 • Julie Ortet

  This breathing therapy was truly amazing! After the first session I already felt my face less tensed and more relaxed. I felt re-leaved from traumas I was carrying. Dominique genuinely listens to you, whatever you express or don’t express. She is very supportive and cares a lot about your healing process. After 4 breathing sessions,… Lees meer >


 • Renate de Vries – Rector

  Omdat ik als ervaren rector van een middelbare school merkte dat ik toenemend begon vast te lopen op verschillende terreinen, ging ik op zoek naar een coach. Ik vroeg een oriënterend gesprek aan met Dominique. Nauwelijks was ik over de drempel gestapt van haar zonnige studio met uitzicht op park Cronesteyn, of Dominique stelde me… Lees meer >


 • Willemiek van Dam – Onderneemster

  Vast zitten in een patroon op werkvlak dat me ontzettend dwars zat. Op het moment dat ik dit patroon herkende, besefte ik heel snel dat ik hulp nodig had van een professional. Zo kwam ik bij Dominique terecht, beter had ik niet kunnen treffen…. Dominique is een warme en zeer kundige vrouw die mij geholpen… Lees meer >


 • Susan Meester – Designer

  Een half jaar geleden begon ik het ‘Ken jezelf’ programma bij Pause to Play. Dominique heeft mij tijdens dit traject echt ontzettend geholpen met het uitzoeken welke richting ik op wil. Inmiddels heb ik weer helemaal het gevoel dat ik het pad bewandel dat bij mij past en waar ik blij van word! Wat een… Lees meer >


 • Marit Engel – Account Director

  Dat het me allemaal teveel zou worden, zou mij zeker niet overkomen. Ik hou ontzettend van aanpakken en uitdagingen. Zowel zakelijk als persoonlijk. Maar door een gewijzigde koers op kantoor, hoge werkdruk en een onverwachte vervelende medische diagnose kreeg ik lichamelijke klachten en ben ik uitgevallen. Om hieruit te komen en een betere versie van… Lees meer >


 • Camelya Udjang – Financieel medewerker

  “Na moeder te zijn geworden, lange periode van ziekte, het overlijden van mijn man & ontslag te hebben gekregen van mijn werkgever (ruim 15 jaar in dienst) was ik mezelf behoorlijk kwijt. Ik wist niet meer hoe ik verder moest en ik wist ook niet meer wie ik was. Ik besefte me dat ik professionele… Lees meer >


 • Nicole Hoogland – HR adviseur

  Ik heb afgelopen maand het Ken Jezelf traject bij Dominique afgerond. Vanaf de kennismaking tot de laatste sessie was het een feestje om met Dominique dit traject te doorlopen. Ze stelt goede vragen, luistert aandachtig en heeft veel kennis. Het is een mooi traject omdat het een holistische benadering is. Je krijgt inzicht in meerdere… Lees meer >


DIRECT DOORPAKKEN?

Masterclass: van onrust en stress naar een betekenisvol werkleven.

Vond je de basisbeginselen uit het Ebook interessant?
Bekijk dan ook mijn Gratis Masterclass: De routekaart naar een vervullend werkleven.

Plan een matchcall

Als dit je aanspreekt, boek dan een matchcall met Dominique in. Hierin bespreken we samen jouw huidige situatie en of een samenwerking op dit moment passend is. Ook onderzoeken we welk programma het beste bij je past.

lifecoach loopbaancoach leiden ebook bijna doodervaring